Metsävähennys
Metsävähennys nousee 60% 75%. Asiaa käsiteltiin täysistunnossa eilen illalla. Metsänomistajat voivat siis jatkossa vähentää 75 prosenttia metsien ostohinnasta metsistä saamastaan pääomatulosta. Viimeksi metsävähennystä on korotettu vuonna 2008. Puheenvuorossani muistutin, että Suomi tarvitsee investointeja, työtä ja vahvaa biotaloutta. Hallituksen esitys metsävähennyksen korottamisesta on perusteltu ja linjassa tavoitteidemme kanssa. Metsät ovat meille taloudellisesti merkittävä resurssi; ei vain…
Julkinen talous 2026-2029
Eduskunnassa käsiteltiin tänään julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2026-2029. Puheenvuorossani korostin, että: On helppo puhua tulevaisuudesta – mutta vaikeampi tehdä päätöksiä, jotka todella rakentavat sitä. Hallitus on tehnyt valintansa ja haluan osaltani painottaa päätöksiä, jotka koskevat osaamista, tutkimusta ja nuorten mahdollisuuksia – koska se on tie vahvaan ja vakaaseen Suomeen. Aiemmin on tehty lakiuudistuksia ja taloudellisia…
Lisäraha hyvintointialueille?
Ennen lisärahaa – onko kaikki tehostuskeinot jo käytetty? Eilen aluevaltuustossa hva johtaja Tarmo Martikainen sivusi esityksessään mahdollista lisärahoituksen hakemista valtiolta. Totta on, että hyvinvointialueet koko maassa ovat yhä rakentumisvaiheessa. Kustannuspaineet – ikääntyvä väestö, hoitovelka, henkilöstöpula ja yleinen kustannusten nousu – ovat todellisuutta. Lisärahan tarve voi olla perusteltu, mutta sen myöntämisen pitää nojata läpinäkyviin, uskottaviin ja…
- 1
- 2
- 3
- …
- 34
- Seuraava »
- « Edellinen
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Seuraava »