Olen Milla Lahdenperä Taivassalosta, puoliso ja kolmen tytön äiti. Koulutukseltani filosofian tohtori, aiheena hammastekniikka ja biomateriaalitiede. Toimin Turun ammattikorkeakoulussa terveyden- ja hyvinvoinnin sektorilla hammastekniikan koulutusvastaavana ja lehtorina sekä suun terveyden tutkimusryhmässä tutkijana. Teen laajasti yhteistyötä korkeakoulusektorilla sekä alan kokonaisvaltaisen kehittämisen ympärillä. Sivutoimisesti toimin myös maatilalla yrittäjänä. Perheyrityksemme www.pollinpiha.fi tarjoaa kesäisin kahvio-ravintolapalveluita ja ympärivuotisesti sauna-, kokous- ja juhlatilaa, majoitusta, suomalaista historiaa kotimuseoiden myötä sekä ainutlaatuista luontoa maastopyöräreitillä. Olemme tuottaneet elämyksiä ja hyvinvointia maaseutuyrittäjinä jo yli kymmenen vuotta.

Asun perheeni kanssa mieheni Antti Lahdenperän sukutilalla, jossa hän on viides isäntä. Antin isoisän isoisä Adolf Salminen, rakensi Taivassalossa Suometar-nimisen kuunarin ja seilasi sillä rahtia Eurooppaan. Adolf päätti myrskyisestä merimatkasta selvinneenä lopettaa rahtilaivurina toimimisen ja osti Lahdenperän maa-ja metsätilan 1800-luvulla, keskittyen maanviljelyyn. 1930-luvulla mieheni isoisän isä Teofil aloitti tilalla sokerijuurikkaan viljelyn ja pellot ovatkin tuottaneet sokeria suomalaiseen pöytään miljoonia kiloja.

Tilan erikoiskasvina sokerin rinnalla oli myös pensaspapu kymmenen vuoden ajan. Lahdenperän tilalle rakennettiin 1969 silloisesti iso ja edistyksellinen lihasikala, jonka toiminta päättyi 1990-luvulla. Itse olen lähtöisin myös maatilalta, yhdestä Kurikan vanhimmista. Keski-Nikkolan maa- ja metsätila on siirtynyt sukupolvelta toiselle, pilkkoutuen matkan varrella pienviljelytilaksi, jota vanhempani ovat osaltaan jatkaneet oman työnsä ohessa. Tällä hetkellä tilan ohra menee Koskenkorvan viinatehtaalle. Äitini puolelta, Ala-Kurikan sukuhaaran kautta olen sukua niin ikään Jaakko Ilkalle, joka taisteli varsinaissuomalaista Klaus Flemingiä vastaan 1500-luvun lopulla. Minä tulin taistelemaan suomalaisten hyvinvoinnin ja Varsinais-Suomen kehittämisen puolesta.

Harrastuksiini on aina kuulunut kilpaurheilu ja musiikki. Olen harrastanut hiihtoa ja yleisurheilua, josta myöhemmin valikoitui yleisurheilun 7-ottelu päälajiksi. Rinnalla on kautta elämän kulkenut musiikkiharrastus tuoden vastapainoa fyysiseen urheiluharrastukseen. Kilpaurheilun jäädessä lukuisten loukkaantumisien jälkeen, urheilun harrastelu on edelleen osa elämääni. Harrastukset ovat kasvattaneet tietynlaiseen kurinalaisuuteen, organisointikykyyn ja tavoitteellisuuteen. Opettanut myös elämän ja ihmisen realiteetit, ilojen sekä pettymysten käsittelyn.

Teen politiikkaani näiden peruslähtökohtien viitoittamana.